SCHROTH – TERÁPIA

A háromdimenziós  scoliosis terápia (3DST) a német Katharina Schroth nevéhez fűződik. A Schroth terápia a gerincferdülés leghatékonyabb konzervatív kezelési módszere. Napjainkban a tartáshibák, a scoliosis (gerincferdülés) és a Scheuermann betegség háromdimenziós korrekciójára és alkalmazzuk.

A terápia célja a gerinc maximális nyújtása és annak egyenesítése aktívan, majd háromdimenziós légzéssel a törzset eredeti helyzetébe állítjuk és ebben a korrigált testhelyzetben végzünk izomerősítő és nyújtó gyakorlatokat. A gyógytornásszal megtanult korrekciós helyzetek beépíthetők a hétköznapi életbe, így a terápia egész nap végezhető.

A terápia sikerének és a gerincferdülés hatékony kezelésének alapfeltétele a gyakorlatok rendszeres végzése, naponta.

A terápia célja

A növekedés befejeződéséig a görbület(ek) csökkentése, illetve a progressziójának lassítása, megállítása, tehát a helytelen, scoliotikus tartás korrigálása. Cél a korrekciós tartás stabilizálása, a korrigált tartásérzet kialakítása, a fájdalom elkerülése, csökkentése, a tüdőfunkció növelése és a pszichés ártalmak csökkentése.

A terápia mindig egyénre szabott, nem csoportban zajlik, hiszen a háromdimenziós korrigált testhelyzetet különböző segédeszközök, akaratlagos nyújtózás, a megfelelő izmok összehúzódásával és irányított forgató légzéssel érjük el.

A Schroth-terápia lehetővé teszi, hogy a tudatos és sikeres konzervatív kezelést már 5-6 éves kortól egész életen át lehet végezni. Komplexitása révén életviteli tanácsokkal is ellátja a betegeket és a szív- és légzőrendszeri tréningre is ügyel.

Eredményessége a tudatos, rendszeres és egyénre adaptált korrekción és komplexitásán alapszik.

Bejelentkezés: Fekete-Ligeti Cintia (+36 30/ 760 8382) vagy albaphysio8000@gmail.com vagy Facebookon üzenetben! (facebook.com/albaphysio)