A Mummy Tummy Training ® az első magyarországi komplex, szülés utáni regenerációs program, melynek kidolgozásában gyógytornász is részt vett. Egyedülállósága abban is megmutatkozik, hogy nem csupán a has regenerációjára, a szétnyílt hasizom (rectus diastasis) kezelésére fókuszál, hanem a mozgásrendszert egységként kezelve, a tréningprogram egymásra épülő lépcsőiben a gerinc stabilitását biztosító izomfűző újraépítésével, illetve a funkcionális alapmozgásokat (újra)tanításával is foglalkozik, így segítve a kismamák aktív élethez és sportoláshoz való biztonságos visszatérését.

A programban kiemelt jelentősége van a fizikális vizsgálatnak, mely nem csupán a hasfal állapotára vonatkozik, hanem funkcionális teszteket is végzünk, hogy megtudjuk, hogy a hasfal sérülése mennyiben befolyásolja a mozgásrendszer működését.

3 lépcsős tréningprogram, mely nagy hangsúlyt fektet az alapok újraépítésére, majd ennek birtokában a teljes mozgásrendszer hatékony és biztonságos tréningjére.
A rendelkezésre álló orvos- és sporttudományi eredményeket maximálisan figyelembe véve, a fizioterápia, a core-stabilizáció és a hatékony testedzés kritériumainak megfelelő mozgásprogramot állítottak össze a szakemberek. 🙂

Mikor érdemes elkezdeni a programot?

Mivel a program többlépcsős, így van, amit már a gyermekágyi időszakban el lehet kezdeni. A szülést követően érdemes minél hamarabb elkezdeni a programot, de akár hónapokkal, sőt évekkel később is hatékony segítség lehet. A tréning személyes vizsgálattal indul, mely alatt a terapeuta felméri, hogy milyenek a funkciói, esetleg hiányosságai az adott területnek. A tréning minimális eszközigényű, otthon is könnyen kivitelezhető a gyakorlás.

A regeneráció folyamatos, progresszív tréninget igényel, NEM elegendő egy tornán részt venni!

Bővebb információkat olvashatsz a www.mummytummy.hu oldalon!

TÉGED IS VÁRLAK SZERETETTEL! 🙂
Bejelentkezés: Fekete-Ligeti Cintia +36 30 760 8382