Kismama torna – gyógytornász vezetésével


A várandósság és a szülés egy természetes, egészséges folyamat. Nem betegség, hanem egy megváltozott, csodálatos élettani állapot. A kismamáknak is szükségük van a mozgásra!

Minden kismamának a terhesség betöltött 12. hetétől a szülésig ajánlott végezni.

A várandósság alatt a test egyensúlyi helyzete megváltozik, az izomzatra nagyobb feladat hárul, mint eddig. A magzat növekedésével a gerinc tartása is megváltozik. A medence és az ágyéki gerincszakasz terhelődik meg a legjobban, aminek következtében romolhat a testtartás. A szokatlan megterhelés hatására gyakran térd- és bokafájdalmak is felléphetnek. A pocaklakó növekedésével gyakoriak a légzési nehézségek.

A speciális gyakorlatok segítségével ezek a panaszok orvosolhatók!

A terhestornán NINCS ugrálás, sem kemény izomerősítés. Egész testet átmozgató tornát végzünk, ahol fejlesztjük az egyensúlyt, javítjuk a vénás keringést. A torna segíti a megfelelő fizikai és mentális egyensúly megtartását. A kismamák lazíthatnak, feltöltődhetnek, és a terhesség okozta hát-, illetve derékfájdalmakat is csökkenteni tudják.

Ami az egyik legfontosabb a kismamáknak, hogy olyan légzéstechnikákat tanulunk, melyeket a vajúdás, illetve a szülés alatt használni tudnak.

Keringésjavító, úgynevezett vénás tornát tanulunk a sokszor dagadó kezekre, lábakra és mindemellett a gátizomzatra is figyelmet fordítunk, így a torna elengedhetetlen része az gátizomtorna is.

Néhány a kismamatorna jótékony hatásaiból:

 • torna hatására felgyorsul vérkeringés
 • felgyorsul az anyagcsere is
 • vénás torna segít megelőzni a láb- és kézdagadást
 • torna hatására nő a fizikai erő, ami előnyt jelent majd a szülés közben és szülést követően is célzott gyakorlatokkal elkerülhető a gyakran előforduló hát- és derékfájdalom
 • a mozgás lelkileg is felszabadít, segít ellazulni, kikapcsolni és elűzni az aggodalmakat
 • vidámságot, mosolyt, jó hangulatot csempész a mindennapokba
 • Kismama tornán a szülés után lévő anyukák is megtalálják a számukra szükséges regeneráló, erősítő gyakorlatokat. Szülés után az első 6-8 hét az összeszokás ideje. A második hónap környékén a babának átláthatóbb lesz a napirendje, az anya is rutinosabb lesz, és természetes igénnyé válik kicsit kimozdulni, más anyákkal találkozni. Tökéletes választás, ha szeretnéd visszanyerni alakodat, megerősíteni izomzatodat. Nem egy megerőltető mozgást kell elképzelni. 🙂

  A terhestorna gyógytornász által tartott foglalkozás, az órákon elsajátított gyakorlatokat otthon is biztonságosan elvégezheti mindenki.

  Várok minden mozogni vágyó anyukát és leendő anyukát!

  Pároknak kéthavonta szülésre, illetve együttszülésre felkészítő foglalkozásokat tartunk. Ez egy egész életet meghatározó esemény, melyből hiszem, hogy párja sem maradhat ki. Sokan annak ellenére, hogy lelkük mélyén szeretnének részesei lenni a nagy eseménynek, attól való félelmükben, hogy nem tudják mit tegyenek, vagy mivel segítsék párjukat, nem vállalják a részvételt. Ebben szeretnék segíteni azzal, hogy megtanítom gyakorlatban a különböző légzéstechnikákat, szülés alatti testhelyzeteket, illetve ismertetem az alkalmazható masszázspontokat. 🙂

  Bejelentkezés: Fekete-Ligeti Cintia (+36 30/ 760 8382), emailben:
  albaphysio8000@gmail.com vagy www.facebook.com/albaphysio üzenetben!