Katona-módszer

Dr. Katona Ferenc, ideggyógyász, fejlődésneurológus és munkacsoportja által kidolgozott terápia a Katona-módszer (neurohabilitációs tréning), mely az eltérő, kóros irányú idegrendszeri fejlődés mozgásterápiája.


 
A tréning elemi mozgásminták gyakoroltatásán keresztül habilitálja az idegrendszert. Az agy jelentős fejlődésen megy keresztül az első 1-1,5 évben mind tömegét, mind szerkezetét tekintve. Ez idő alatt milliárdnyi idegsejt és idegi összeköttetés keletkezik, az agyszerkezete differenciálódik, a funkciók egymásra épülve fejlődnek.
A módszer központi eleme a korai felismerés, az agy érési folyamatába való mielőbbi beavatkozás kiküszöböli a folyamatban a fejlődést akadályozó tényezőket.
A mozgásterápia a csecsemők agyának automatikus mozgás-szabályozását aktiválja napi 5-6 alkalommal végzett rövid gyakorlatsorokon keresztül. A folyamatos mozgás agyi aktivitást eredményez, mely segíti az agy és az idegrendszer fejlődését. A módszer méltán világhírű, hatékonysága évtizedek óta bizonyított.

A terápia korai felismerésének és megkezdésének alapvető szerepe van az eredményességben, ezért a szülők és a szakemberek megfelelő együttműködése igen fontos tényező a baba jövője szempontjából.

Bejelentkezés: Ligeti Cintia (+36 30/ 760 8382), emailben: albaphysio8000@gmail.com vagy Facebook üzenetben! (www.facebook.com/albaphysio)